Fes Esport Com Jo

Bàsquet i boccia inclusius

 

Dissabte 25 de novembre de 2017

Complex Esportiu Municipal Mar Bella

 

Av. Litoral 86-96

 

INSCRIU-T’HI
(inscripció donatiu)

 

Fes Esport Com Jo és una jornada d’esport inclusiu de caràcter festiu promoguda per AFAPAC i Sports PTB, dues associacions que treballen pel col·lectiu de persones de talla baixa, amb l’objectiu d’aconseguir que els participants es posin els uns en la pell dels altres passant-ho bé gaudint de l’esport inclusiu.

 

Durant la jornada, els equips que s’hi inscriguin (mixts de persones de totes les edats amb o sense discapacitat) participaran a la vegada en una competició amistosa, al matí de bàsquet i a la tarda de boccia. S’espera que els equips estiguin formats per famílies, grups d’amics, etc. i que siguin el més heterogenis possible. Els equips, a falta de saber el nombre d’inscripcions, jugaran tots contra tots tant a bàsquet com a boccia.

 

De cara a fer la jornada més inclusiva i a igualar les oportunitats en el joc,  a bàsquet s’adaptaran les normes pels jugadors amb discapacitat que hi participin i també pels nens i nenes. Quan aquests jugadors estiguin a la pista, les principals adaptacions a les normes seran les següents:

 

  • No es podran fer taps a aquests jugadors.
  • Els jugadors sense discapacitat hauran de deixar botar la pilota a terra abans d’agafar els rebots.
  • Els jugadors sense discapacitat hauran de passar la pilota fent passades picades.
  • No es podrà fer defensa pressionant continuament sobre aquests jugadors.

 

La duració dels partits serà reduïda, a temps corregut i amb empats permesos i el format serà de 5×5 o de 3×3 segons el nombre d’inscripcions.

 

La competició de boccia es regularà per les normes habituals de l’esport. De fet, la boccia és l’únic esport específicament dissenyat per a persones amb discapacitat i la idea és obrir-lo i fer-lo inclusiu a tothom en el marc d’aquesta jornada, així que és una gran oportunitat per a provar-lo. Pels que en desconeguin les normes, abans de l’inici de la competició es farà un resum del seu funcionament. Segons el nombre d’inscrits, la duració dels partits sí que es regularà.

 

Al final de la jornada s’obtindrà una classificació conjunta tenint en compte els resultats dels equips a la competició de bàsquet i a la de boccia.

 

S’espera la participació de membres de la Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral  i de l’associació Joäo Martí.

 

El dinar es pot portar des de casa, hi haurà una zona habilitada de picnic, o bé, hi ha l’opció de dinar entrepans al bar o menús al restaurant del centre esportiu. Totes les opcions a l’abast.

 

Horari de la jornada

 

9:00 h Obertura del pavelló

9:15 – 9:45 h Arribada dels inscrits

10:00 – 13:30 h Competició de bàsquet

13:30 – 14:30 h Pausa per dinar

14:30 – 17:30 h Competició de boccia

17:30 – 18.00 h Entrega de premis i cloenda

 

INSCRIU-T’HI (inscripció donatiu)

Related Post

Leave us a reply

*

*